Επιβλητικό υψώνεται στα αριστερά σας όταν μπαίνετε στο λιμάνι με το πλοίο άλλα ίσως είναι απο την κορυφή πάνω απο το παλιό λιμάνι που μπορείτε να το εκτιμήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Υπό την επίβλεψη του μηχανικού Φ. Βιτέλλι το νέο φρούριο οικοδομήθηκε μεταξύ στο 1576 και το 1645 όταν κατεδαφίστηκαν πολλά κτίρια και εκκλησίες για να βρεθούν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή του.
Καταστράφηκε μεγάλο μέρος του κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, το νέο φρούριο επιτρέπει να θαυμάσετε την πλακοστρωμένη είσοδο με την Πύλη που ακόμα διατηρεί το έμβλημα της Βενετίας, το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου.
Το νέο φρούριο βρίσκεται πάνω απο το παλιό λιμάνι και είναι μια γραμμική και ογκώδη κατασκευή με εσωτερικά τούνελ που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται και το συνέδεαν με το παλαιό φρούριο και άλλα μέρη της πόλης.
Λιγότερο υποβλητικό απο το Παλαιό φρούριο αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη ακόμη και μόνο για την θέα που απο έδω απολαμβάνεται στη πόλη και στην γειτονική ακτή.
Το νέο φρούριο δέχθηκε αργότερα επισκευές και συμπληρώσεις και σήμερα φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής εκτός απο συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

(Πηγή)