Το Νησί της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βόρεια νησιά των Ιονίων Νήσων και ένας πραγματικός παράδεισος. Γεωγραφικά βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις ακτές της Ηπείρου. Η πόλη της Κέρκυρας είναι μια μικρή, ευχάριστη πόλη αγαπημένη από πολλούς τουρίστες, αφού τόσο το αεροδρόμιο όσο και το λιμάνι βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις. Ο Βορράς του νησιού είναι ευρύτερος και πιο ορεινός και κατάλληλος για εκδρομές και περιπάτους. Οι παράκτιες περιοχές του είναι καλά ανεπτυγμένες με καλές παραλίες για όλα τα γούστα, με βότσαλα και άμμο, ενώ τη θάλασσα χαρακτηρίζουν τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά. Το νότιο τμήμα του νησιού είναι λιγότερο ευρύχωρο (μόνο λίγα μίλια απέχει η δυτική πλευρά του νησιού από την ανατολική) και τείνει να έχει μεγάλες αμμώδεις παραλίες κατάλληλες για οικογένειες και παιδιά.

Η Aqualand βρίσκεται στην καρδιά του νησιού της Κέρκυρας επάνω στον κεντρικό δρόμο, κάνωντας την εύκολα προσβάσιμη από όλα τα μέρη του νησιού. Η Aqualand είναι εξοπλισμένη με πολλά πολλών ειδών  παιχνίδια με θέμα το νερό, διαθέτωντας σύγχρονες εγκαταστάσεις ικανές να κάνουν την ημέρα σας συναρπαστική μέχρι την τελευταία στιγμή. Περιτριγυρισμένη από πράσινα δάση συνολικής έκτασης 75.000 τετραγωνικών μέτρων, αυτή η όαση νερού θα κάνει την επίσκεψή σας πραγματικά ευχάριστη ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Χαλαρώστε κάτω από τα όμορφα δέντρα σφενδάμου ή απολαύστε τη συγκίνηση των τεράστιων υδροτσουλήθρων. Η Aqualand αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα waterparks στην Ευρώπη.

View more

Το φυσικό περιβάλλον της Κέρκυρας είναι πραγματικά εκπληκτικό και δεν θα απογοητευτείτε από την ποιότητα των διαφόρων παραλιών. Η ακτογραμμή της Κέρκυρας είναι ένας παράδεισος για όσους αγαπούν τις αμμώδεις παραλίες, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε θαυμάσιους βραχώδεις κολπίσκους ιδανικούς για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Συνεπώς, η Κέρκυρα προσφέρει ταυτόχρονα παραλίες καλά εξοπλισμένες για τουρίστες αλλά και μοναχικούς κόλπους όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ακόμα και στην υψηλή περίοδο τουρισμού. Σε πολλές από τις εν λόγω παραλίες θα συναντήσετε καταδυτικά κέντρα, θα κάνετε θαλάσσια σπορ και διάφορα είδη θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

View more

Η πόλη της Κέρκυρας, και ειδικά το παλαιότερο τμήμα της, είναι ένα από τα πιο γοητευτικά και ρομαντικά μέρη της Ελλάδας. Είναι ένα τέλειο παράδειγμα μίξης αρχαίας βενετσιάνικης και βυζαντινής τέχνης που θα σας μαγέψει με τους μικρούς δρόμους και τα πανοραμικά της σημεία. Περιτριγυρισμένη από τη θάλασσα, η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι κλειστή ανάμεσα στα δύο αρχαία της φρούρια. Όταν πλησιάζετε το Νησί με το πλοίο, η υγρασία της θάλασσας κρύβει την πόλη της Κέρκυρας αποκαλύπτοντας μόνο την τελευταία στιγμή τα παλιά σπίτια και την απίστευτη ομορφιά της. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας, που χτίστηκε ανάμεσα στα δύο φρούρια, έχει αναπτυχθεί με ψηλά κτίρια ως συνέπεια του αυξανόμενου αριθμού του πληθυσμού. Όλα αυτά τα σπίτια, το ένα δίπλα στο άλλο, έχουν χτιστεί από τοπικές πέτρες, με ξύλινες σοφίτες και χειροποίητα κεραμίδια. Ευτυχώς, ο αριθμός των κτιρίων που καταστράφηκαν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είναι τόσο μεγάλος και σήμερα η γοητεία της παλιάς πόλης της Κέρκυρας διατηρείται και μπορεί να μας θυμίζει το παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η Κέρκυρα προσέλκυσε την προσοχή πολλών κατακτητών για τη στρατηγική της θέση στη Μεσόγειο θάλασσα, γεγονός που αποτυπώνεται στην αρχιτεκτονική της, στους ιστορικούς χώρους και τα κτίρια της. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία να περάσετε ώρες και ώρες περπατώντας πάνω και κάτω κατά μήκος χιλιάδων μικρών πλακόστρωτων δρόμων, κοιτάζοντας γύρω γύρω για να ανακαλύψετε τα μυστικά της παλιάς πόλης. Κάθε κτίριο, κάθε δρόμος θα εμφανίζεται σαν ένα ανοιχτό μουσείο, και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη κουλτούρα του τοπικού λαού θα σας υπενθυμίζουν ότι η παλιά πόλη σφύζει από ζωή και είναι γεμάτη εκπλήξεις.

View more

Το Ποντικονήσι είναι ένα πολύ μικρό νησί, τοποθετημένο λίγο νοτιότερα από την πόλη της Κέρκυρας, ακριβώς μπροστά από το αεροδρόμιο και τη λιμνοθάλασσα Χαλκιοπούλου. Για να φτάσετε στο Ποντικονήσι πρέπει να πάρετε ένα τοπικό σκάφος που φεύγει από το μικρό λιμανάκι δίπλα στο μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών, στο νοτιότερο σημείο της περιοχής Κανόνι. Το Ποντικονήσι είναι εξαιρετικά μικρό, καλύπτεται από μεσογειακή βλάστηση και επάνω θα συναντήσετε μια αρχαία βυζαντινή εκκλησία. Λευκές σκάλες θα σας οδηγήσουν στην μικρή εκκλησία του Παντοκράτορα, όπου μπορείτε να δείτε μαρμάρινες ταπετσαρίες του 13ου αιώνα προς τιμής της αυστριακής αυτοκράτειρας Ελισάβετ. Το Ποντικονήσι παραμένει και σήμερα σήμα κατατεθέν της μέσης Κέρκυρας και ένα από τα πιο φωτογραφισμένα σημεία του Νησιού.

View more