ΤΕΧΝΗ

Από τους Ομηρικούς χορευτές Δημόδοκο και Λαοδάμα μέχρι και σήμερα, εδώ και πάνω από 5000 χρόνια έχουμε καλλιεργήσει σε αυτόν τον τόπο την τέχνη και τον πολιτισμό. Εδώ μπορείτε να συναντήσετε τη μουσική, τη ζωγραφική, τη ποίηση, τη πεζογραφία, τον χορό και το θέατρο σε κάθε πιθανή εκδοχή. Μπορείτε να δείτε την ευρηματική δημιουργία τοπικών καλλιτεχνών καθώς και το καλλιτεχνικό έργο σημαντικών γνωστών καλλιτεχνών.

Η Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας στεγάζεται στο Παλάτι των Αγίου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου και λειτουργεί από το 1978 σε ένα κτίριο που είναι κληρονομιά της οικογένειας Δαλιέτος. Όταν η Πινακοθήκη έγινε αναγνωρισμένο δημόσιο ίδρυμα το 1991, καταβλήθηκε προσπάθεια να γίνει πιο ευρέως γνωστή η συλλογή της, η οποία αποτελείται κυρίως από δωρεές έργων. Μεταξύ των σημαντικότερων συλλογών είναι οι συλλογές Σαμαρτζής (42 έργα), οι συλλογές Αγλαίας Παπά (23 έργα) και Φίλιππος Μακότσης (12 έργα), ενώ υπάρχουν και δύο έργα δωρεά του Νικολάου Βεντούρα.

View more

Το Παράρτημα Κέρκυρας της Ελληνικής Εθνικής Πινακοθήκης στην περιοχή της Κάτω Κορακιάνας εγκαινιάστηκε το 1993. Το υποκατάστημα στεγάζεται σε δύο ανακαινισμένα ιστορικά κτίρια, το Castellino και το Castelletto. Φιλοξενεί μια μόνιμη συλλογή που παρουσιάζει την εξέλιξη της νεοελληνικής ζωγραφικής από τα πρώτα μεταβυζαντινά χρόνια μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες της περασμένης δεκαετίας. Επιπλέον, το κατάστημα φιλοξενεί μια σειρά προσωρινών εκθεμάτων και εκδηλώσεων, ενώ προσφέρει καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για φοιτητές όλων των βαθμίδων.

View more